Kövér Tamás * Manual Medic System *


Tisztelt Látogató!

chiropractic

Szervezetünk veleszületett képessége, hogy beilleszkedjen a környezetébe, képes legyen ellenállni betegségeknek, eközben nagy hatékonysággal és hihetetlen precizitással egy időben több millió műveletet hajt végre. Ezt az automatikus kiegyenlítő és kiegyensúlyozó folyamatot homeosztázisnak vagy ”velünk született intelligenciának” hívjuk.
Testünk képes arra, hogy sejteket küldjön egy nyílt sebhez, felvéve a harcot a fertőzéssel, képes csontot építeni, emeli a test hőmérsékletét, ha kell, süllyeszti, és folyamatos kontroll alatt sejtek milliárdjai dolgoznak összehangoltan. Ha ezt a képességünket elveszítenénk, a legkisebb fertőzés vagy betegség végezne velünk, és az összes ismert „csodaszer” sem menthetne meg bennünket.     
Az emberi testnek megvan a maga beépített nagyüzeme és raktára, amely előállít, illetve tartalékol antitesteket, inzulint, hormonokat stb.. és nagy körültekintéssel használja fel azokat. A tudomány mai állása szerint senki sem tudja pontosan, hogy is működik ez a komplex rendszer, de tény, hogy a homeosztázisban az idegrendszer kulcsszerepet tölt be. Szervezetünk működése és felépítése bonyolultabb, mint a legjobb számítógépeké. Minden pillanatban kémiai folyamatok tucatjai zajlanak egyidejűleg, szervek működnek teljes összhangban, szívünk több mint 9 ezer liter vért áramoltat keresztül magán naponta, miközben a keringés sebessége elérheti az óránkénti 100 kilométeres sebességet. Agyunk, amely mindössze 120-130 dkg súlyú, képes a szervezet működtetésére, irányítására, miközben olyan gondolatokat szül, amelyekhez nincs fogható.
Ilyen csodálatosan működik a testünk is. Ugyanaz a bölcsesség, amely megteremtette és működteti a szervezetünket, arra is képes, hogy meggyógyítsa. Ez természetesen nem zárja ki azt, hogy a gyógyításban, ésszerű mértékben gyógyszereket és sebészeti eljárásokat alkalmazzanak, de csakis olyan kezelésnek illetve beavatkozásnak lenne értelme, amely összhangban áll a testünk működésével. Hippokratész is hangsúlyozta a természet gyógyító erejét, és alapelvnek tette meg, hogy az orvos vagy gyógyító semmiképpen ne ártson a betegnek.
Véleményem szerint is a gyógyítás sokkal inkább művészet, mint tudomány. Ha belegondolunk abba, hogy hány milliárd dollárt költünk évente gyógyszerekre, miközben az orvostudomány ma sem tud még teljes választ arra, hogy miként reagál a testünk, illetve milyen folyamatokat idéz elő a szervezetünkben, ha bekapunk egy Aspirint. Ha egy orvos felír egy tablettát, de az állapotunk nem javul tőle, azt fogja mondani, hogy próbálkozzunk egy másik gyógyszerrel. Azt gondolom, hogy ez nem egy tudományos megközelítés. Ezért mindig a megoldást kell megtalálni, a problémák okát kell feltárni, és nem csak a tüneteket kezelni, mert csak így lehet hatékonyan és sikeresen gyógyítani.

A Manual Medic System olyan mozgásszervi problémákra keres illetve nyújt megoldást, amelyeket a jelenlegi hazai orvoslás nem, vagy csak részlegesen tud kezelni.
A diagnózis felállításakor mindig arra törekszik, hogy a panaszok valódi okát tárja fel, ne csak a tüneteket kezelje, mivel az csak részmegoldást nyújthat. Olyan diszfunkciókat keres az izom illetve a csontrendszerben, amelyek kihatnak az egész test működésére.

Egy komplex kezelési rendszer, amely a test nem csak egy szegmentjét vizsgálja, hanem az egész testet, és azokat a statikai problémákat illetve aszimetriákat keresi, amelyek alapfeltételei lennének a test kiegyensúlyozott és harmónikus működésének.


Tisztelettel: Kövér Tamás

 

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa56
mod_vvisit_counterTegnap50

We have: 4 guests online
IP cím: 3.22.61.246
Mozilla 5.0, 
MA: 2024 ápr. 19

Cégnév: Manual Medic System Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaság
Székhely: 9476. Zsira. Fő utca 59.
Nyilvántartó bíróság: Győri Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: Cg.08-09-018761
Törvényes képviselő:
Név: Kövér Tamás
Kézbesítési cím: 9476. Zsira. Fő utca 59.