image image image
Magunkról   A Manual Medic System Kft. illetve a cég elődje 20 éve foglalkozik különböző mozgásszervi panaszok gyógyításával. Olyan izom, izületi és gerincproblémákra keresi a megoldásokat, amelyekre az ilyen betegségekkel küzdők ezrei még nem tudtak pozitív változást elérni állapotukban. Maguk a kezelések a masszázsra, a gyógytornára illetve az izületek kimozgatására épülnek fel.
Magnekal MagneKal Magnézium és Kálium védelem mindenkinek! Komplex készítmény az optimális izomműködés érdekében tabletta formában. Csökkentse a stresszt, a fizikai és szellemi munkával járó tüneteket a Magnézium, a Kálium, a C-vitamin és a B-vitaminok erejével!
Gyakran ismételt kérdések   Mikor alkalmazható a kezelés? Minden olyan esetben, amikor az izom- vagy csontrendszerben diszfunkció lép fel.

Gerinc

gerincoszlopAz egymás felett elhelyezkedő csigolyák alkotják a gerincoszlopot. A gerincoszlop 33-35 csontból áll, 24 szabad csigolyából, 5 összecsontosodott kereszt, és 4-6 összecsontosodott farkcsigolyából. A gerincoszlop védett üregében a gerinccsatornában fut a gerincvelő, és az abból kilépő idegek a csigolyák közötti réseken lépnek ki. Az egymásra helyezkedő csigolyák közt találhatóak a csigolyaközi porckorongok, ami egyfajta „lengéscsillapítóként” működnek, amely a terhelés hatására összenyomódva rugalmasságot biztosít a gerincnek. Az hogy a gerinc nem merev, a csigolyák közötti kisizületeknek köszönhető, ezek teszik lehetővé az előre és oldalra hajlást, illetve, hogy jobbra és balra fordítsuk a törzsünket. Az egészséges gerincnek négy hosszanti íve van, a nyaki és az ágyéki gerincszakasz előrefelé, a háti és a keresztcsonti gerinc hátrafelé domborodik. Ezeknek az íveknek köszönhetően eloszlik a terhelés a gerincoszlopon, de a gravitáció és a statikánk miatt a lumbális gerincszakaszt éri a legnagyobb terhelés. Az egészséges gerincnek négy hosszanti íve van, a nyaki és az ágyéki gerincszakasz előrefelé, a háti és a keresztcsonti gerinc hátrafelé domborodik.

 

 

 

 

gerincoszlop röntgenképe

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa132
mod_vvisit_counterTegnap166

Oldalainkat: 14 vendég böngészi
IP cím: 54.234.65.78
 , 
MA: 2018 jan. 21

Ki olvas minket

Oldalainkat 14 vendég böngészi