Izületi kapcsolatok

A szervezetünk legtöbb csontja izületet képez legalább a legalább egy másik csonttal. Ez alól mindössze az inakba beágyazott szezámcsontok jelentenek kivételt, valamint a kicsiny U alakú nyelvcsont. Az izületeket csoportosíthatjuk az általuk lehetővé tett mozgásterjedelem alapján is. Egy részük mereven rögzül, és egyáltalán nem mozog, mások csak bizonyos irányú és mértékű mozgást tesznek lehetővé, míg például a végtagokban lévő izületek, változatos mozgást engednek. Minden izület hajlékonysága függ a felépítésétől és az összetartó szövet jellegétől!

vállizület

A szinoviális izületek teszik lehetővé a legtágabb mozdulatokat. Ezeket az izületeket erős és rugalmas, kötőszöveti szalagok vagy lemezek tartják össze, hogy a csontok ne távolodhassanak el túlzottan egymástól.
A szinoviális izületek által lehetővé tett mozdulatok tartománya is az izületek felépítésétől, a kötőszalagok elhelyezkedésétől, valamint a környező inak, és izmok feszességétől függ.

vállizület röntgenképe

vállizület röntgenképe

Látogató számláló

mod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_countermod_vvisit_counter
mod_vvisit_counterMa86
mod_vvisit_counterTegnap50

We have: 2 guests online
IP cím: 3.145.191.169
Mozilla 5.0, 
MA: 2024 ápr. 19

Cégnév: Manual Medic System Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelőségű Társaság
Székhely: 9476. Zsira. Fő utca 59.
Nyilvántartó bíróság: Győri Törvényszék Cégbírósága
Cégjegyzékszám: Cg.08-09-018761
Törvényes képviselő:
Név: Kövér Tamás
Kézbesítési cím: 9476. Zsira. Fő utca 59.